was successfully added to your cart.

Máris 1 millió amerikai munkahelyet bukott Trump a kereskedelmi háború miatt

By October 2, 2018 October 4th, 2018 In my mind

A legnagyobb kínai internetes kiskereskedelmi vállalat, az Alibaba visszavonta azt az ígéretét, hogy részt vesz 1 millió munkahely létrehozásában az Egyesült Álalmokban – jelentette be a kínai cég társalapító elnöke.
A Xinhua kínai hírügynökség által idézett Jack Ma azt mondta továbbá, hogy a Kína és az Egyesült Államok között dúló kereskedelmei háború húsz évig is eltarthat.Az 54 éves, jövőre az elnöki tisztségből távozó Jack Ma emlékeztetett arra, hogy amikor tavaly januárban Donald Trump amerikai elnökkel New Yorkban tárgyalt, cége részéről ígéretet tett arra, hogy a következő öt évben közvetve és közvetlenül hozzájárul 1 millió új munkahely megteremtéséhez az Egyesült Államokban.
Akkor szinte baráti volt a két ország közötti kapcsolat, de ez mára megszűnt, ezért az Alibaba nem hajtja végre vállalását- tette hozzá.A világ 24. leggazdagabb, több mint 36 milliárd dollár vagyonnal rendelkező embere úgy vélte, hogy “a Kína és az Egyesült Államok közötti kereskedelmi háború nem hónapok, vagy mondjuk két év alatt ér véget. Arra kell felkészülni, hogy húsz évig is elhúzódhat”.A 2018.09.18 07:31 Trump 200 milliárd dollárnyi kínai importra vetett ki vámot
legújabb fejleményeként Washington bejelentette, hogy 200 milliárd dollárnyi kínai terméket sújt 10 százalékos pótvámmal szeptember 24-től. Ezt megelőzően az amerikai kormány 50 milliárd dollár értékű kínai termékre vetett ki 25 százalékos pótvámot, július elejétől 34 milliárd, augusztus utolsó hetétől pedig további 16 milliárd dollár értékű, több százféle árut sújtanak büntetővámmal. Kína rendre a washingtoni döntésekkel megegyező ellenlépésekről döntött.

Source :www.portfolio.hu

Leave a Reply